5 misverstanden over maatwerk

Steeds meer bedrijven kiezen voor software op maat in plaats van een standaardpakket. Toch merken wij dat nog veel ondernemers onjuist geïnformeerd zijn over software op maat. Daarom zetten wij een aantal feiten voor u op een rij.

Misverstand 1: Software op maat is duurder

Realiteit: in vergelijking met een standaardpakket is software op maat kosteneffectief.

Softwarepakketten kosten geld, of het nou software van Microsoft, SAP, of Atos betreft. Bij de meeste standaardpakketten betaalt u in de vorm van computerlicenties of per gebruiker. Het gebruik van software op maat is ongelimiteerd. Bovendien bespaart u met maatwerksoftware de kosten van het samenstellen en uitbreiden van een standaardpakket.

Misverstand 2: Ontwikkeling van software op maat kost veel tijd

Realiteit: software op maat kan u juist erg veel tijd besparen

Aangezien software wordt gemodelleerd naar uw workflow, hoeft u geen tijd te verspillen aan het aanpassen van uw werkprocessen. Met het juiste team kunt u in zeer beperkte tijd software laten ontwikkelen. Voor heel veel projecten geldt dat er tussentijds ook werkbare delen van de applicatie opgeleverd kunnen worden. Op die manier kunt u als klant al vrij snel gebruik maken van uw eigen maatwerk software.

Misverstand 3: Software op maat bevat meer fouten

Realiteit: de software op maat wordt specifiek getest voor uw organisatie

Helaas bevat elke applicatie bugs. Software op maat wordt getest aan de hand van de werkwijze die u gewend bent. Dat maakt het testproces veel specifieker dan bij standaardsoftware dat alleen algemeen getest wordt. De meeste fouten in software op maat komen aan het licht na de ontwikkeling van de eerste versie. Omdat het ontwikkeltraject van de software op maat dan nog in volle gang is, zijn deze bugs snel verholpen. Bovendien kunnen verbeterpunten door de korte lijnen tussen ontwikkelaar en klant razendsnel worden doorgevoerd.

Misverstand 4: Support bij software op maat is duur

Realiteit: de ontwikkelaar kan direct benaderd worden, waardoor software op maat vaak goedkoper en efficiënter is.

Als u een bestaand product koopt in plaats van software op maat, betaalt u in veel gevallen voor support voordat u hulp krijgt bij de installatie, integratie en configuratie van het pakket. U bent één van de klanten die in de rij staan voor hulp. En wanneer u aan de beurt bent, blijkt u in contact met een helpdeskmedewerker. Wanneer u door Double Guns software laat ontwikkelen, praat u voor technische zaken direct met de programmeur. Installatie, integratie en configuratie van de maatwerk software maakt standaard deel uit van het ontwikkeltraject.

Misverstand 5: Ontwikkeltrajecten voor software op maat is risicovol

Realiteit: dat klopt, daarom moet u uitsluitend in zee gaan met een betrouwbare ontwikkelaar om deze risico's zoveel mogelijk uit te sluiten.

Het ontwikkelteam van Double Guns biedt de expertise om risico's bij het ontwikkelen van maatwerk software vroegtijdig in te schatten. Onze kennis van diverse technieken en platformen is groot. Bij ons ligt de nadruk op de wensen van de klant en het betrouwbaar en efficiënt ondersteunen van het dagelijks werk. Duurzaamheid en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Onze processen, tooling en technieken zijn ingericht op het hoogste niveau. Al onze activiteiten staan in het teken van het maken van realistische en haalbare afspraken en het nakomen van beloften. Wij zijn onafhankelijk, zodat we altijd de beste oplossing voor onze klanten kunnen kiezen.

Wilt u meer weten over software op maat? Neem dan contact met ons op.
 

Weten wat we voor jou kunnen doen?

Let's give it a shot