Eigenschappen van webbased software

Wat is webbased software nu precies? En wat maakt webbased software anders dan ‘gewone’ software?

Webbased software altijd up to date

Webbased software draait online op een webserver en is door de gebruiker te bedienen via een webbrowser. Een enorm voordeel van webbased software is dat er niets geïnstalleerd hoeft te worden. De gebruiker beschikt altijd over de nieuwste versie en daardoor hoeven er ook nooit updates gedownload te worden. Een ander groot voordeel is dat de gebruiker van de overal ter wereld (samen) kan werken. Thuiswerken is met webbased software dan ook een stuk makkelijker.

Verhoogd gebruiksgemak

Omdat de ontwikkelomgevingen en programmeertalen zo ver gevorderd zijn, is de kloof tussen desktopsoftware en webbased software vrijwel geheel gedicht. De webbased software is platformonafhankelijk voor de gebruiker, of deze nou op een Windows, iOS of Linux omgeving werkt. De webbased software draait op één beheerd systeem. Updates worden direct uitgevoerd door de leverancier van de maatwerksoftware, hierdoor zijn de onderhoudskosten een stuk goedkoper.

Webbased software is voordelig

Ook zijn de licentiekosten van de webbased software flink lager, omdat slechts per gebruiker of bedrijf betaald hoeft te worden. Vooral wanneer elke desktop een aparte licentie moet hebben, scheelt dit behoorlijk in de kosten. Zeker als medewerkers ook thuis met de maatwerksoftware gaan werken.

Wilt u meer weten over software op maat? Neem dan contact met ons op.

Weten wat we voor jou kunnen doen?

Let's give it a shot