Van Haperen

NEN 2767 applicatie

NEN 2767 applicatie

Onze klant Van Haperen Dakbedekkingen heeft een tijd geleden het verzoek bij ons neergelegd om hun NEN rapportages te digitaliseren. Voor diverse zakelijke en particuliere klanten voeren zij uitgebreide inspecties uit op alles wat met daken te maken heeft en hier worden dan rapportages van opgesteld. Het opstellen van deze rapportages was best een tijdrovende klus en met een groeiende vraag (vanuit de opdrachtgevers) om volgens de NEN normering te gaan werken, is er besloten om het proces professioneel te digitaliseren.

Aangezien Van Haperen Dakbedekkingen zich alleen maar bezighoudt met daken en alles wat daarmee te maken heeft, vielen de algemene applicaties al vrij snel af. Deze applicaties waren vaak te uitgebreid en daardoor ook te ingewikkeld voor degene die ermee moesten gaan werken. Een maatwerk-oplossing dus, waarbij alles is toegespitst op daken en ook conform de NEN 2767 norm.

Voor ons even wennen, want softwarebouwers zijn niet bij uitstek NEN-specialisten, maar na een aantal intensieve gesprekken met de klant en een heuse NEN-specialist, viel ineens het kwartje en zijn we aan de slag gegaan. In eerste instantie hebben we gekeken hoe een rapportage er uit moet komen te zien en uit welke onderdelen deze bestaat. Toen we de indeling in kaart hadden gebracht, zijn we ons gaan focussen op de user-interface, de applicatie moet tenslotte gebruiksvriendelijk en ook duidelijk zijn. De NEN methode/berekeningen integreren was de laatste stap, evenals het toevoegen van foto’s en zogenaamde vingertekeningen die op de tablets kunnen worden gemaakt.

Het resultaat is een mooie applicatie, die geheel volgens de NEN norm in staat is om een gelikt en duidelijk leesbaar pdf-rapport te genereren.

Met deze applicatie is Van Haperen Dakbedekkingen zeer zeker vooruitstrevend te noemen en zijn zij in staat om op een betere en nettere manier aan de steeds hogere verwachtingen van hun klanten te voldoen.

Weten wat we voor jou kunnen doen?

Let's give it a shot