VDM Cargo

Ritplanning, brandstof en tol

Ritplanning, brandstof en tol

Voor VDM Cargo hebben we onze COMTO applicatie volledig aangepast/omgebouwd en hebben we meerdere op maat gemaakte modules aan de applicatie toegevoegd. De eerste toevoeging betreft een dagplanning/registratie voor de ritten per chauffeur. Aansluitend hierop hebben we een uitgebreidere weekplanning/registratie ontwikkeld, deze sluit naadloos aan op de dagregistratie. De chauffeur is gekoppeld aan een kenteken en trailer en geeft zijn startplaats, starttijd en de km.stand aan. Aan het einde van de rit geeft de chauffeur de eindbestemming (plaats) in en de eindtijd en bijbehorende kilometerstand in en alle data wordt netjes gebundeld en de gewerkte uren en rusttijden worden in een overzicht weergegeven. Ook worden de gegevens gekoppeld aan de klant, op die manier haalt men alle benodigde informatie uit de applicatie t.b.v. bijvoorbeeld de facturatie.

De tweede toevoeging betreft de brandstofregistratie en de tolregistratie. Wanneer een chauffeur tankt, geeft hij de huidige km.stand en de datum in. Vervolgens geeft hij het aantal liters diesel en AdBlue aan. Met deze data, aangezien het is gekoppeld aan een kenteken, kan precies het verbruik worden bijgehouden per kenteken, per chauffeur. Daarnaast kunnen op eenzelfde wijze de tolkosten (ook buitenlandse tol zoals Maut, Peage etc) worden geregistreerd en dit kan men vervolgens weer koppelen aan de klant en eventueel doorbelasten.

Erg handige en waardevolle informatie en alles wordt op zeer eenvoudige wijze bijgehouden via de app op de smarthpone van de chauffeur en op kantoor via het beheergedeelte van de applicatie.

Weten wat we voor jou kunnen doen?

Let's give it a shot