Standplan

Werkplanning applicatie

Werkplanning applicatie

Voor onze opdrachtgever Standplan hebben we zo’n 2 jaar geleden een mooie maatwerk-applicatie mogen ontwikkelen, hiermee kunnen alle vaste medewerkers en flexkrachten hun werkzaamheden en uren op hun smartphone invoeren en tevens verlof regelen.

Enige weken geleden hebben we van Standplan de vraag gekregen om deze applicatie uit te breiden met een op maat gemaakte planningstool. We kregen een complexe Excel uitdraai op A0 formaat te zien, hier werkte Standplan al jaren mee en alles m.b.t. inzet, projecten, locaties, machines e.d. werd hier op bijgehouden. Het nadeel is, dat een uitdraai van Excel al bij 1 aanpassing niet meer actueel is en Excel eigenlijk ook niet is gemaakt voor dit soort (toch wel complexe en bedrijfsspecifieke) toepassingen. Daarnaast is het inzien van een A0 formaat op een smartphone natuurlijk onbegonnen werk en dus aan ons de vraag of we hier een slimme en goed werkende oplossing voor konden maken.

De eerste stap was een uitgebreide toelichting vanuit Standplan, waar de functionaliteiten en de wensen werden besproken. Double Guns staat bekend om maatwerk en wij zijn van mening dat software zich naar de klant/gebruiker moet schikken en niet andersom.

Toen we alles in kaart hadden gebracht, hebben we het geheel opgedeeld in 3 onderdelen, te weten;

- Beheer
- Kantoor
- Mobiel

Er zijn bij Standplan een paar personen die de planning verzorgen en zij moeten op een makkelijke en overzichtelijke manier de projecten, medewerkers en machines in kunnen plannen. We hebben hiervoor een backend oplossing gemaakt die er visueel voor zorgt dat met één oogopslag duidelijk is hoe in die periode de planning er voor staat en tevens de beschikbaarheid van vaste medewerkers (contracturen en verlof), flexkrachten, vervoer, machines en materiaal inzichtelijk is.

Kantoor
Op een paar locaties hangen er grote schermen die de planning (visueel mooi weergegeven) per week laat zien. Medewerkers die langslopen, kunnen met 1 muisklik ook een andere datum selecteren en zeer eenvoudig door heel de planning scrollen. D.m.v. kleuren en icoontjes is meteen duidelijk of het bijvoorbeeld om transport, opbouw of afbouw gaat en of men is ingepland voor een hotelovernachting op locatie.

Mobiel
Alle vaste medewerkers en flexkrachten hebben al een app op hun smartphone waarmee zij de werkzaamheden en uren verantwoorden en eveneens het verlof regelen. Na de update is daar de planning aan toegevoegd en is nu in lijstweergave de persoonlijke planning ook in de app zichtbaar.

Een medewerker ziet om welk project het gaat, de locatie, de datum, het type werk, eventuele hotelovernachtingen en eventuele opmerkingen. Men kan zowel terug als vooruit in de planning.

De planningstool die we voor Standplan hebben ontwikkeld is niet de eerste maar tot nu toe wel de mooiste (zowel visueel als qua toepassingen/functionaliteiten). Een erg mooie applicatie, waarmee Standplan nog efficiënter kan werken en ook de medewerkers meer en direct inzicht krijgen.

We zijn trots op deze mooie applicatie en kijken al uit naar de volgende!

Weten wat we voor jou kunnen doen?

Let's give it a shot